Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ugotowane dzień wcześniej ziemniaki mielimy w maszynce lub dziabiemy tłuczkiem. Dodajemy mąkę i jajko i wyrabiamy gładkie ciasto. dzielimy na cześci i formujemy cienkie wałki.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Kazdy wałek kroimy po skosie w drobne kluseczki.
Krok 2 - Kopytka foto
3
Kluseczki wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy około 1-2 minuty po wypłynięciu. Wyciagamu łyżka cedzakową i przelewamy zimna wodą.
Krok 3 - Kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.08.2013 21:53
mniam pycha
Konczi 01.08.2013 22:05
dawno nie jadłam a wyglądają smacznie te kopyteczka
babi17 11.01.2013 10:51
kopytka zawsze smaczne
Alex_M 03.01.2013 17:18
uwielbiam wszystkie kluski!!
parysek10 31.07.2012 19:02
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak