Koperty z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • czekolada biała

    1 tabliczka
  • żółtko jajek

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i kroimy na kwadraty. Na każdym kwadracie układamy po kostce białej czekolady, a następnie zlepiamy rogi po przekątnej. Tak przygotowane koperty układamy na blasze, smarujemy rozkłóconym żółtkiem i pieczemy w temp. 180*C około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 25.08.2011 07:57
mniaam
wolochski 14.06.2011 23:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat