Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe, drobiowe kotleciki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 gram
koperek pęczek
jajko 2
mąka ziemniaczana 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe, drobiowe kotleciki

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Koperkowe, drobiowe kotleciki foto
2
Koperek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Koperkowe, drobiowe kotleciki foto
3
Następnie wsypujemy mąkę, przyprawy do smaku i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Koperkowe, drobiowe kotleciki foto
4
Masę nabieramy łyżką i wykładamy na rozgrzany tłuszcz, formując kotleciki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4 - Koperkowe, drobiowe kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.06.2015 07:17
smaczne kotleciki
gosia56 15.06.2015 10:30
na pewno pyszne;)
Maridka19 13.06.2015 21:18
Pyszne te kotleciki
irenka 10.06.2015 20:19
na pewno smaczne kotleciki
Adamorek 10.06.2015 17:30
koperek zawsze mi się wiosennie kojarzył, mniam na wiosnę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak