Koperkowa zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 szt
  • polędwiczki z kurczaka

    200 g
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • makaron

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Skrzydełka i polędwiczkę przekładamy do garnka, zalewamy około 2 l wody, solimy i gotujemy lekki wywar.
Krok 2 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Pietruszkę i marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn na małych oczkach. Koperek siekamy.
Krok 3 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Z wywaru ściągamy szumowinę, dodajemy marchewkę i pietruszkę – gotujemy 15 minut.
Krok 4 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Dodajemy zblendowane pomidory z puszki.
Krok 5 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Następnie dodajemy koperek. Doprawiamy do smaku pieprzem i papryka. Gotujemy przez 10 minut.
Krok 6 - Koperkowa zupa pomidorowa  foto
Zupę podajemy z makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 23.03.2015 17:11
Co za pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat