\"Koperkowa\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 l
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana

    250 ml
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić jasną zasmażkę z masła i mąki. Dodać posiekany koperek, marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Smażyć przez 3 minuty mieszając. Rozprowadzić zimnym rosołem i gotować 15 minut. Doprawić sola i pieprzem. Dodać śmietanę i sok z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat