Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z truskawek i sok z truskawek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 2,5 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z truskawek i sok z truskawek

Truskawki obieramy z szypułek, myjemy, suszymy, wkładamy do garnka, dodajemy cukier i na małym ogniu smażymy ciągle mieszając ok 1,5 h. Nie dodajemy wody, bo truskawki puszczają bardzo dużo soku.
Następnie przekładamy gorące truskawki z niewielką ilością soku do wyparzonych słoików. Resztę soku przecedzamy przez sitko i wlewamy do kolejnych słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy w kąpieli wodnej ok. 20minut.
Po ostudzeniu wyjmujemy z wody i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 30.10.2013 16:11
dwa składniki co to ma być:/ oko za oko ząb za ząb
MagdaXXX 25.07.2013 20:39
super przepis :))
carmen 11.07.2013 09:38
moje smaki :))
lawenda 10.07.2013 22:20
bardzo lubię :)
AnielskaSlodycz 09.07.2013 20:57
ooo fajny przepis
iwi 09.07.2013 20:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak