Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z czarnej porzeczki- o niskiej zawartości cukru.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 200 g
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z czarnej porzeczki- o niskiej zawartości cukru.

Oczyścić porzeczki. Włożyć do dużego garnka, rozgnieść je zasypać cukre. Gotować ok 20 minut. Następnie skręcić kuchenkę do minimalnego grzania i dusić przez ok 50 minut. Przekładać do słoiczków jeszcze ciepłe następnie zagotować.
RADA- Jeśli ktoś tego nie robi to proponuję włożyć na chwilę słoiki do piekarnika przed włożeniem konfitury żeby pozbyć się zeszłorocznych aromatów ze słoiczka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.03.2013 00:15
super konfitury

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak