Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koncentrat pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
czosnek
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Koncentrat pomidorowy

Pomidory kroję w cząstki, dodaję dość sporo świeżej bazylii (nawet kilka gałązek), kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz liść laurowy. Lekko podlewam wodą i duszę ok 30min - do momentu aż pomidory będą rozlazłe ;) Następnie przecieram wszystko przez sitko, dodaję do smaku sól i pieprz oraz można troszkę octu jak ktoś lubi i w naczyniu typu rondel na wolnym ogniu gotuję aż zacznie troszkę gęstnieć. Następnie przekładam do słoików i pasteryzuję ok 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina1987 05.01.2013 00:09
Na żywo wygląda na bardziej czerwony niż na zdjęciu tak mi się wydaje. A z drugiej strony może masz rację z tymi przyprawami. Mi jednak najbardziej o smak chodzi, szczerze mówiąc nie zwracałam uwagi na kolor :) ale dziękuję za wskazówkę :)
Habibi 01.01.2013 12:10
Ciekawa jestem z jakiego powodu wyszedł Ci taki dziwny kolor... Ja duszę same pomidory, a doprawiam na końcu i kolor mam typowo pomidorowy. Może to właśnie przyprawy go tak poszarzają...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak