Kompot ze śliwek węgierek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wydrylować, ułożyć ciasno w słoikach. 2 szklanki wody zagotować ze szklanką cukru. Zalać syropem śliwki w słoikach, zakręcić zakrętki, włożyć do garnka z wodą i pasteryzować ok.20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 28.11.2012 21:31
bardzo lubię
Rybciia 01.06.2012 12:02
pyszny :-)
Agnik 04.10.2011 16:35
super
edyta44 30.07.2011 10:44
pycha
Karolcia12 17.05.2011 15:11
dobre i szybkie
Margo1 22.11.2010 20:51
ekstra
iwa643 10.11.2010 07:17
w tym roku nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat