kompot z żurawiną i cynamonem

kompot z żurawiną i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    1 szklanka
  • gruszki

    6-8 ulęgałki
  • skórka z cytryny

  • sok z cytryny

  • miód prawdziwy

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    2-3
  • cynamon Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kompot z żurawiną i cynamonem

Owoce myjemy, cytrynę sparzamy.
Do około 2,5 litrów wrzątku wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki gruszki, żurawinę, skórkę i sok z cytryny i przyprawy. Gotujemy około 20-30 minut.
Gdy kompot przestygnie możemy go przecedzić i dodać miodu do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat