Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z wiśni na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1,5 kg
cukier 28 łyżek
woda około 2 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z wiśni na zimę

Wiśnie umyłam, i powkładałam do umytych i wyparzonych słoików. Na każdy słoik dałam po 7 łyżek cukru (ja lubię słodkie kompoty, można dać mniej cukru!). Zagotowałam wodę w garnku i zalewałam wiśnie, słoiki zakręcałam i stawiałam do góry nogami. Na drugi dzień dla pewności za pasteryzowałam słoiki, od zagotowania wody gotowałam je 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 17.08.2012 09:25
uwielbiam taki kompocik
mamusia1 04.08.2012 14:03
wspaniały i aromatyczny!
Mysiunia 21.07.2012 18:13
również takie robię, tylko wiśnie wczesniej pestkuję - idealne do ciast :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak