Kompot z truskawek do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1-2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • woda

    1,5-2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oszypułkować i opłukać ( można użyć również mrożonych ) zalać wodą i gotować. Po jakimś czasie dodać cukier i gotować aż cukier się rozpuści. Gotowe kompot można pić ciepły lub schłodzić. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 24.05.2013 12:29
pycha kompocik do obiadku niedzielnego
migotka28 19.04.2013 20:48
kompocik najlepszy do obiadu:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat