Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu bez śliwek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 150 gram
jabłka suszone 150 gram
woda 1 litr
cynamon 1 szczypta
Goździki całe Prymat 4 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu bez śliwek

Jabłka i morele moczymy w ciepłej wodzie przez około godzinę.
Namoczone przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy goździki
Gotujemy 15-20 minut, dosypujemy cynamon sypki oraz odrobinę kwasku cytrynowego (lub soku z cytryny) opcjonalnie słodzimy

Kompot można wzbogacić o cytrusy np. dodając do gotujących się jabłek i moreli plasterki pomarańczy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.02.2016 10:46
wygląda pysznie !
paulette17 05.02.2016 11:24
wygląda bardzo kusząco :)
Kulinarna Ja 04.02.2016 22:36
Pysznie wygląda!
Wiktoria29 04.02.2016 21:03
ja niestety nie przepadam za tym posmakiem
w mojej kuchni 04.02.2016 19:05
dla mnie śliwki to cały smak w suszonym kompocie
SylwiaMagdaSabin 04.02.2016 18:57
Lubię taki.
Madzai 04.02.2016 17:21
Ale pyszne :)
2milutka 04.02.2016 17:10
Poezja smaków@
mikrusiak 04.02.2016 16:28
ładnie podane :)
dom-agi 04.02.2016 15:28
Pyszny kompocik!
staropolanka5 04.02.2016 15:01
bardzo efektownie wyglada, ajajaj chciałabym zjeść
Marta Ryżek-Kalkowska 04.02.2016 14:54
wygląda bardzo apetycznie ...
Konczi 04.02.2016 14:46
pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak