Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru z nutą anyżową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 3 szt
cukier 3 łyżki
woda 15 szkl
anyż gwiazdki 1 szt

Porada

Do kompotu można dodać cukier waniliowy , gozdziki .

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru z nutą anyżową

Myjemy rabarbar , obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki , wrzucamy do dużego garnka. Do rabarbaru wrzucamy gwiazdkę anyżu. Wsypujemy cukier. Wlewamy 4 szklanki wody, wstawiamy na gaz. Gotujemy przez 10 minut . Po tym czasie dolewamy resztę wody , ponownie gotujemy przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 19.05.2015 19:18
najlepiej smakuje schłodzony
Babeczka35 17.05.2015 18:59
Pyszny kompocik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak