kompot z rabarbaru

kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    4 łodygi
  • woda

    1,5 litra
  • cukier

    2 łyżki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kompot z rabarbaru

Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy go do wody i gotujemy około 30 minut aż łodygi zmiękną. Potem przelewamy przez sitko do dzbanka, słodzimy i dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego. Całość mieszamy i chłodzimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:49
schłodzony smakuje najlepiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat