kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 łodyga
  • cukier

    1 łyzki
  • wanilia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dobrze umye łodygi rabarbaru kroi się na dwu centymetrowe kawałki opłukuje zimną wodą wkłada sie do grubego rondla przykrywa i wstawia bez wody do piecyka po krótkim czasie rabarbar zmięknie i wtedy zalewa się go syropem ugotowanym z cukru i wody z dodatkiem wanilii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat