Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z porzeczek czerwonych ,agrestu ,borówek,malin

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
agrest 1 kg
borówka amerykańska 0,5 kg
maliny świeże 0,5 kg
cukier 0,5 kg
woda 5 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z porzeczek czerwonych ,agrestu ,borówek,malin

Wszystkie owoce umyć .Agrest i porzeczki obrać,i wkładać o wymytych słoików.Dokładać borówki i maliny .Dodać przegotowaną i wystudzoną wodę z cukrem.Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min duże słoiki a mniejsze krócej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 01.08.2015 10:48
Mix owocowy - taki lubię najbardziej :)
Wafelek2601 01.08.2015 10:02
Super zapas na zimę
Krzysztof15 01.08.2015 08:53
pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak