Kompot z mrożonych śliwek

Kompot z mrożonych śliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    40dag
  • Goździki całe Prymat

    4
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukier

    10dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot z mrożonych śliwek

Śliwki przeciąć na połówki i wydrylować nie rozmrażając. Rozłożyć do kompotierek, zalać ciepłym syropem przygotowanym z 3 szklanek wody, cukru, goździków i kwasku cytrynowego. Wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat