Kompot z mrożonych śliwek

Kompot z mrożonych śliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    40dag
  • goździki

    4
  • kwasek cytrynowy

  • cukier

    10dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki przeciąć na połówki i wydrylować nie rozmrażając. Rozłożyć do kompotierek, zalać ciepłym syropem przygotowanym z 3 szklanek wody, cukru, goździków i kwasku cytrynowego. Wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat