Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z leśnych jeżyn

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny pół litra
woda 2 litry
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z leśnych jeżyn

Kompot z jeżyn własnej roboty jest idealny do obiadu a i też ugasi pragnienie w upalne dni. Pyszny i zdrowy.

Przygotowanie:

Jeżyny należy przebrać ( najlepsze będą te dorodne) i umyć. Następnie wrzucić do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.

Zmniejszyć gaz i gotować aż kompot nabierze intensywnego koloru. Gdy już będzie gotowy należy kompot przecedzić oraz posłodzić do smaku.

Podawać schłodzony, wtedy smakuje wyśmienicie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak