Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonego agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonego agrestu

Owoce agrestu myjemy w zimnej wodzie i wrzucamy do garnka. Następnie zalewamy wodą mineralną niegazowaną i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut - kompocik nabierze ładnego różowawego koloru. Po ugotowaniu słodzimy cukrem. Podawać schłodzony w letnie popołudnie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.12.2013 09:24
najlepszy czerwony agrest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak