kompot z czereśni i porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1/2 kg
  • cukier

    15 dag
  • woda

    2 litry
  • porzeczki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem. Czereśnie i porzeczki opłukać, oczyścić z szypułek. Na wrzący syrop włożyć czereśnie, porzeczki i powoli ugotować, ostudzić, przelać do kompotierki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 03.06.2012 12:03
Ciekawe połączenie :)
gottrina 26.11.2011 14:08
lubie taki kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat