Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni
Czereśnie opłukuję i dryluję. Przekładam do garnka, zalewam wodą.
Całość zagotowuję i gotuję przez pół godziny na małym ogniu.
Na koniec dodaję cukier - ilość wedle własnego smaku, mieszam.
Smaczny kompot ze świeżych czereśni, idealny do obiadu.
czereśnie | 0.5 kilogram |
woda | 0.5 litr |
cukier | 1 łyżka |
Czereśnie opłukuję i dryluję. Przekładam do garnka, zalewam wodą.
Całość zagotowuję i gotuję przez pół godziny na małym ogniu.
Na koniec dodaję cukier - ilość wedle własnego smaku, mieszam.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: