Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w syropie cukrowym

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sezon na czereśnie trwa krótko, dlatego warto zamknąć ich smak w słoiku i wrócić do nich jesienią i zimą. Sprawdźcie przepis na czereśnie w syropie cukrowym, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do rozgrzewającej herbaty!

Składniki:

czereśnie 1 kg
woda 1,5 litra
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w syropie cukrowym

Czereśnie w syropie cukrowym to łatwy przepis, który pomoże zatrzymać słodkie wspomnienie lata na dłużej! Te soczyste owoce zalane syropem cukrowym są doskonałym dodatkiem do zimowej herbaty, deserów czy jako smakołyk wyjadany prosto ze słoika!

JAK PRZYGOTOWAĆ CZEREŚNIE W SYROPIE CUKROWYM?

1

Czereśnie opłukać, przełożyć do słoików.

2

Wodę zagotować z cukrem, tak by ten się rozpuścił i powstał syrop.

3

Gorącym syropem zalać czereśnie, zakręcić.

4

Pasteryzować około 8 minut.

Lubisz przepisy z czereśniami w roli głównej? Sprawdź najlepsze przepisy na przetwory z czereśni i ciesz się smakiem tych soczystych owoców przez cały rok!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.04.2015 15:52
Uwielbiam czereśnie w każdej postaci, a w taki sposób robię wisienki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak