Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z aronii i jabłek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

aronia 500 g
maliny świeże 500 g
jabłka 4 szt
cukier 6 łyżek
woda przegotowana 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z aronii i jabłek

Aronię obrać z gron i opłukać . Jabłka dokładnie umyć , pokroić w ósemki nie obieramy. Wodę zagotować , do słoików wkładać na przemian aronię , maliny i pokrojone jabłka . Wsypać po 2 łyżki cukru , zalać przegotowaną wodą , zakręcić i pasteryzować 20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak