Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kompot z agrestu i płatków dzikiej róży na zimę

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest
3 kg
płatki dzikiej róży
1 garść
cukier
40 dag
woda
6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu i płatków dzikiej róży na zimę

Agrest myjemy i oczyszczamy z szypułek. Płatki róży opłukujemy, osączamy i razem z agrestem rozkładamy w słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop i gorącym zalewamy owoce w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min. w temp. 90 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak