Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z agrestu i płatków dzikiej róży na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 3 kg
płatki dzikiej róży 1 garść
cukier 40 dag
woda 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu i płatków dzikiej róży na zimę

Agrest myjemy i oczyszczamy z szypułek. Płatki róży opłukujemy, osączamy i razem z agrestem rozkładamy w słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop i gorącym zalewamy owoce w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min. w temp. 90 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak