Kompot z agrestu i płatków dzikiej róży na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    3 kg
  • płatki dzikiej róży

    1 garść
  • cukier

    40 dag
  • woda

    6 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest myjemy i oczyszczamy z szypułek. Płatki róży opłukujemy, osączamy i razem z agrestem rozkładamy w słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop i gorącym zalewamy owoce w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min. w temp. 90 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat