Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy z rumiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
rumianek 2 saszetki
woda 3 l
cukier trzcinowy 4-5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy z rumiankiem

1. Wiśnie przebieramy, płuczemy pod zimną wodą i wsypujemy do garnka. Zasypujemy cukrem, zalewamy 2 l wody i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
2. Po tym czasie dodajemy zaparzony w 1 l wrzącej wody rumianek. Dokładnie mieszamy, kompot dosładzamy według uznania i studzimy. Podajemy schłodzony w lodówce lub z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 08.07.2015 09:41
kompocik jest najlepszy
Katarzyna59 07.07.2015 21:58
ciekawy kompocik
Babeczka35 07.07.2015 21:20
Musi być pyszny.:)
Ania321 07.07.2015 20:25
w sam raz na upalne dni :)
mysza620 07.07.2015 19:56
najlepszy, orzeźwiający
Kasnaj 07.07.2015 19:37
smaczny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak