Kompot wiśniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    300 gram
  • cukier

    7 łyżek
  • woda

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie umyć, odszypułkować. Wodę zagotować z cukrem. Czereśnie przełożyć do wyparzonego słoika, zalać wodą z cukrem, zakręcić słoik. Gotować w kąpieli wodnej. Woda w garnku powinna sięgać do wieczka słoika. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od momentu wrzenia wody. Gdy kompot z czereśni ostygnie, wyjąć słoik z garnka, ustawić w chłodnym miejscu. Ten kompot z czereśni można przechowywać nawet do kilku lat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anio?eczek 21.08.2012 15:47
super
kulinarny smak 21.08.2012 14:50
do obiadu jak znalazł.
Agnieszka91 21.08.2012 14:19
do obiadu idealny
wojtek5 21.08.2012 13:34
w zimowe mrozy z goraca woda w sam raz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat