Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 300 gram
cukier 7 łyżek
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy

Czereśnie umyć, odszypułkować. Wodę zagotować z cukrem. Czereśnie przełożyć do wyparzonego słoika, zalać wodą z cukrem, zakręcić słoik. Gotować w kąpieli wodnej. Woda w garnku powinna sięgać do wieczka słoika. Gotować na małym ogniu przez 5 minut od momentu wrzenia wody. Gdy kompot z czereśni ostygnie, wyjąć słoik z garnka, ustawić w chłodnym miejscu. Ten kompot z czereśni można przechowywać nawet do kilku lat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 21.08.2012 15:47
super
kulinarny smak 21.08.2012 14:50
do obiadu jak znalazł.
Agnieszka91 21.08.2012 14:19
do obiadu idealny
wojtek5 21.08.2012 13:34
w zimowe mrozy z goraca woda w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak