Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot winogronowy z jabłkami i miętą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona białe 1,8 kg
jabłka 2 duże sztuki
syrop miętowy 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
woda 3 l
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot winogronowy z jabłkami i miętą

Winogrona oberwać z gałązki, umyć, przesypać do garnka. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić w grube plasterki, dodać do winogron. Do owoców wlać wodę i syrop, dodać cukier i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę. Wymieszać dokładnie, żeby galaretka się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 21.10.2014 14:33
Lubię takie żywe kolorki, a i połączenie smaków niczego sobie :)
Alex_M 21.10.2014 14:07
chętnie bym się napiła :)
ice cubes 21.10.2014 12:54
lubię kompoty :)
Ewelina1991 21.10.2014 11:47
super połączenie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak