Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT WINOGRONOWO-ŚLIWKOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 1,5 kg
śliwki 1 kg
cukier 150 g
woda

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT WINOGRONOWO-ŚLIWKOWY

Winogrona myjemy, obieramy z kiści i wrzucamy do dużego garnka. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i przekładamy do garnka z winogronem. Całość zalewamy wodą, dosładzamy cukrem i gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie przelewamy przez sito pozbywając się owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewkani 22.10.2015 13:48
Uwielbiam takie domowe kompoty, są sto razy lepsze od tego farbowanego świństwa ze sklepów
pestka 20.10.2015 13:05
smaczny napój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak