Kompot Truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • cukier waniliowy

    1 opak.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki świeże lub z mrożonki zalewamy wodą i zagotowujemy, gotujemy ok 10-20min, wyłączamy. Wsypujemy cukier waniliowy i cukier zwykły w zależności od upodobań smakowych, przykrywamy przykrywką i czekamy aż wystygnie. Przelewamy do dzbanka. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 03.01.2012 17:11
dobry na upał
iwona332 28.07.2011 10:15
super
Krzysztof42 11.10.2010 13:50
kompocik jak na przyjęciu u cioci
Monika192 25.07.2010 16:01
pycha
Iwusia 02.05.2010 11:24
Z pierwszych truskawek w tym roku ? Często robię taki kompocik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat