Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-śliwkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 g
śliwki węgierki 500 g (mrożone)
rabarbar 1 łodyga
cukier 3/4 szklanki
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-śliwkowy

Truskawki oszyścić z szypułek i opłukać. Do garnka włożyć mrożone śliwki, pokrojony rabarbar i przygotowane truskawki. Owoce zalać wodą, dodać cukier i wszystko zagotować. Gotować ok 5 minut. Następnie kompot przecedzić i wystudzić. Kompocik wyszedł mocny więc dolałam jeszcze przgotowanej wody ok 3/4 l. Wstawić do lodówki do schłodzenia lub podawać z kostkami lodu. Kompocik jest przepyszny i orzeźwiający, w sam raz na upały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 29.06.2014 12:57
Świetny na upały:-)
mysza75 27.06.2014 18:10
idealny na zime pyszności
Megg 27.06.2014 13:09
pyszny kompocik
Alex_M 27.06.2014 11:49
lubię kompociki :)
Ola1young 27.06.2014 10:43
pyszny nie tylko do obiadu
Patriszja
Patriszja 27.06.2014 09:24
bardzo fajnie orzeźwia w upalne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak