Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot trójowocowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona białe 20 dkg
śliwki duże fioletowe 15 sztuk
jabłka 3 duże sztuki
cukier 1/2 szklanki
woda 3,5 l
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot trójowocowy

Wszystkie owoce umyć. Winogrona oberwać z gałązek. Śliwki przekroić na pół, usunąć pestki. Jabłka przekroić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić w grube plastry. Wszystkie owoce przełożyć do garnka. Do owoców dodać cukier, wlać wodę i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 minut. Garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę. Wymieszać dokładnie, żeby galaretka się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 20.10.2014 13:08
Takie miksy są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak