Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-jabłkowy z cynamonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 4 sztuki
jabłka 2 sztuki
cynamon szczypta
woda 2 litry
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-jabłkowy z cynamonem

Wodę wlewamy do garnka i podgrzewamy. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy umyty i pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar i cząstki jabłka (nie obieramy niczego ze skórki). Gotujemy kilka-kilkanaście minut aż owoce będą mięciutkie. Zestawiamy z ognia i dodajemy cynamon.

Gdy owoce opadną na dno, przelewamy przez sitko i ewentualnie dosładzamy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 20.08.2012 22:26
zrobię taki
ilka_86 06.08.2012 10:44
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak