Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 laska
jabłko 1 sztuka
cukier 1 do smaku
woda 2 szklanki
karmel 1 karmelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Typowo letni - kwaskowaty kompot. Najlepiej smakuje ochłodzony .
Obrać rabarbar i jabłko . Pokroić .Zalać wodą .Dodać 3 łyżki cukru i gotować 10 minut. Doprawić do smaku cukrem cynamonowym i dosłodzić jeśli jest taka potrzeba . Ostudzić i wstawić do lodówki . Podawać mocno schłodzony przecedzony albo z kawałkami rabarbaru i jabłka - jak kto lubi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 24.11.2013 11:17
uwielbiam kompoty
patryska76 24.11.2013 10:08
Zdecydowanie moje smaki ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak