Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar pół kg
jabłka pół kg
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Rabarbar myjemy i kroimy w mniejsze kawałki (bez wczęśniejszego obierania go, skórka nada napojowi ładny kolor różowy). Jabłka myjemy i kroimy w ćwiartki, nie obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Rabarbar i jabłka zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy woda zawrze pozwalamy mu gotowac się ok 10 min. Kompot słodzimy, wyłączamy z ognia. Zostawiamy tak kompot do wystygnięcia i naciągnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak