Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot porzeczkowo-truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 30 dkg
truskawki 30 dkg
cytryna
cukier
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: kompot porzeczkowo-truskawkowy

Porzeczki umyć, obrać i wrzucić do garnka. Dorzucić trochę truskawek. Całość zalewamy wodą (ok. 1/3 owoców i 2/3 wody), dosypujemy trochę cukru i gotujemy. Zostawić żeby wystygło.Wrzucić plasterek cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.12.2012 20:34
Taki kompocik w upalne dni jest zdecydowanie lepszy niż wszystkie kupne napoje w kartonikach.
Sylwia56
Sylwia56 04.12.2012 20:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak