Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-rabarbarowy z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
rabarbar 7-8 szt
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cukier 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-rabarbarowy z cynamonem

Rabarbar obrać i pokroić na 1 cm krążki, jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Rabarbar i jabłka przełożyć do garnka i posypać dwoma łyżkami cukru, wymieszać i odstawić na 20 minut. Następnie dodać resztę cukru i zalać 3 l wody. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Dodać cynamon. Wymieszać i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.09.2013 09:17
pyszny taki kompocik:)
Katarzyna59 21.06.2013 07:19
bardzo fajny
caralajna 18.06.2013 09:22
letni i smaczny
alaaa 06.06.2013 20:23
sezon się rozpoczął więc zrobię tym razem z cynamonem
Renataj 01.06.2013 22:09
Też taki robię ale bez cynamonu
olkaaa 01.06.2013 21:30
bardzo smaczny
Konczi 01.06.2013 19:23
wczoraj robiłam bez cynamonu pycha
marta1221 01.06.2013 18:31
rabarbar z jabłkiem, musze koneicznie wypróbować :)
Bernadeta1 01.06.2013 17:52
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak