Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-miętowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt
cukier wedle uznania
świeża mięta kilkanaście listków
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-miętowy

Duży garnek napełniam jabłkami pokrojonymi w ćwiartki,nie obieram tylko usuwam gniazda nasienne,tak 1/3 garnka jabłek. Uzupełniam wodą prawie do pełna,wkładam miętę,podgrzewam,wsypuję cukier(to już wedle uznania),doprowadzam do wrzenia i gotuję kilka minut. Potem już tylko trzeba wystudzić,przecedzić i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 23.10.2013 23:55
pyszny kompocik :)
Jadwiga/Jaga85 23.10.2013 22:09
Mój ulubiony!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak