Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot czereśniowo-truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 0,5 kg
truskawki 0,5 kg
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kompot czereśniowo-truskawkowy

Czereśnie umyć, osuszyć, oderwać ogonki i wydrylować. Wrzucić do garnka, wsypać 4 łyżki cukru, zalać owoce wodą i zagotować. W tym czasie truskawki umyć, usunąć szypułki. Jeśli owoce są duże to przekroić na pół. Czereśnie gotować około 5 minut od zawrzenia. Dorzucić truskawki i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dosłodzić do smaku i ostudzić. Pić schłodzony i/lub z kostkami lodu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.01.2014 17:10
świetny kompot :)
Ola1young 08.12.2013 11:07
pyszniutki,pycha
RenataZ-et 01.09.2013 20:51
wyśmienity smak
IwonaKa 05.08.2013 21:00
pycha,bardzo lubię kompoty
adelajda 09.07.2013 16:38
smaczny !!!
pierniczkowo 07.07.2013 15:54
pyszniutki, uwielbiam kompoty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak