Kolorowy śledzik

Kolorowy śledzik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pęczek
  • ogórek kiszony

    4 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • matijasy

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • papryka żółta

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kolorowy śledzik

śledzie moczymy w wodzie (ok. 60 minut)
w tym czasie kroimy drobno: paprykę, koperek, cebulkę oraz ogórka; wszystkie składniki, oprócz koperku, mieszamy razem. wymoczone śledzie, kroimy w paski lub kostkę - wedle upodobania. na dno salaterki układamy trochę warzyw, koperek, śledzia...i tak warstwami aż do wyczerpania składników...ostatnia warstwa to warzywa posypane koperkiem

wszystko zalewamy olejem

i wstawiamy na parę chwil do lodówki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Karolcia12 18.10.2013 09:48
efektownie wygląda
Faustyna 09.07.2011 10:10
Wygląda cudnie. Uwielbiam koperek jako dodatek do sałatek! Świetne połączenie składników.
kielcok1 03.04.2011 17:03
bardzo kolorowy
marzena06 12.02.2011 13:15
ekstra
Mysiunia 09.02.2011 15:24
i to bardzo kolorowy:) wygląda pysznie!
Henryka2 04.02.2011 17:54
Rzeczywiście, bajecznie kolorowy!
Babciagramolka 04.02.2011 12:13
Śledzik to danie mojej Mamy
rakow2
rakow2 11.01.2011 15:33
rzeczywiście bardzo kolorowy
Koper 06.01.2011 12:41
kolorowy i ślicznie podany
berys18 10.11.2010 08:35
ależ wesoło wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat