Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
koperek
1 pęczek -
ogórek kiszony
4 szt. -
cebula biała
1 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
matijasy
4 szt. -
papryka czerwona
1/2 szt. -
papryka żółta
1/2 szt.
Przepis i sposób przygotowania Kolorowy śledzik
w tym czasie kroimy drobno: paprykę, koperek, cebulkę oraz ogórka; wszystkie składniki, oprócz koperku, mieszamy razem. wymoczone śledzie, kroimy w paski lub kostkę - wedle upodobania. na dno salaterki układamy trochę warzyw, koperek, śledzia...i tak warstwami aż do wyczerpania składników...ostatnia warstwa to warzywa posypane koperkiem
wszystko zalewamy olejem
i wstawiamy na parę chwil do lodówki
Komentarze (26)
Załaduj więcej komentarzy (16)