Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata lodowa
1 szt. -
ogórek
1 szt. -
pomidor
2 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
filet z kurczaka
1 szt. -
przyprawa do gyrosa
1 szt. -
olej do smażenia
-
papryka czerwona
1 szt. -
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Kolorowy przysmak
Sos rozrabiamy z wodą i olejem według przepisu na opakowaniu. Polewamy warzywa.
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Oprószamy przyprawą. Smażymy n arozgrzanym oleju. Układamy na sałatce.
Komentarze (2)