Kolorowy przysmak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • filet z kurczaka

    1 szt.
  • przyprawa do gyrosa

    1 szt.
  • olej do smażenia

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • sos włoski

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Pomidory, ogórki i paprykę kroimy w kostkę, a cebule w piórka. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Na talerzu układamy warstwami: sałatę, pomidory, ogórki, paprykę i cebulę.
Sos rozrabiamy z wodą i olejem według przepisu na opakowaniu. Polewamy warzywa.
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Oprószamy przyprawą. Smażymy n arozgrzanym oleju. Układamy na sałatce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 29.05.2012 12:20
świetne
kate.500 17.09.2011 22:40
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat