Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy motyl

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru pudru 15 dag
oranżady w proszku 2 łyżki
soli 1 szczypta
mąki pszennej 10 dag
mąki ziemniaczanej 7,5 dag
proszku do pieczenia 1 op
migdałów mielonych 20 dag
kremówki 300 ml
cukru waniliowego 2 op
kolorowa posypka
małe czekoladki
wafel
lizaki 2 szt
jaj 5 szt
napój 350 ml
olej 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy motyl

Ubić jajka z cukrem pudrem, oranżadą i solą. Wymieszaj z olejem i 250 ml Fanty, obiema mąkami, proszkiem i migdałami. Piec w tortownicy 60 min w temp 180stC. Ciasto przeciąć na pół, skropić Fantą. Posmarować śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Pomiędzy połówki ciasta włożyć wafel. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.01.2013 18:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak