Kolorowe tęczowe desery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka malinowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • zsiadłe mleko

    400 ml
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • maliny świeże

    25 dag
  • cukier

    1 łyżka
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • winogrona

    do dekoracji
  • galaretka różowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
michal152152 14.02.2014 14:01
bardzo pyszne
darek123 18.10.2013 12:04
aż ślinka cieknie
IlonaAlbertos 24.08.2013 12:35
Apetyczne.
romanrafal 16.04.2013 16:34
poprostu rewelacja
Ewelina38 10.01.2013 12:47
rewelacyjne słodkości, przepięknie się prezentują ...
Motorek 16.12.2012 10:46
pycha
Iwusia 15.12.2012 22:42
jakie smaczne :)
Beata23 02.11.2012 09:37
Smakowity deserek
olkaaa 02.11.2012 09:19
wygląda fantastycznie
Rafał10 28.10.2012 09:20
a gdzie kupiłaś taką galaretkę rubinową ? Wygląda wyśmienicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat