Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
papryka czerwona
1 szt -
papryka żółta
1 szt -
cukinia
1 szt
Marynata
-
oliwa
4-6 łyżek -
musztarda
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
ocet balsamiczny
3-4 łyżki -
pieprz czerwony
1 łyżeczka -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Kolorowe szaszłyki warzywne
Warzywa umyć,. pozbyć się gniazd nasiennych z papryki i pokroić ją na dość duże kawałki, Cukinię pokroić w plasterki. Warzywa dokładnie maczać w marynacie i włożyć do pojemniczka z zamknięciem. Wstawić na noc do lodówki aby marynata się przegryzła, można tez zostawić w lodówce na 3-4 godz. - też będą dobre.
Następnie układać naprzemiennie na patyczku np. czerwona papryka, cukinia, żółta papryka, czerwona, cukinia itp.
Grilować tak aby warzywa były miękkie.
Smacznego. Można je jeść sama lub jako dodatek do dania głównego np. kurczaka.
Komentarze (3)