Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórek 1 szt
cukinia 1/2 szt
cebula czerwona 3 szt
cebula 2 szt
kiełbasa podwawelska 25 dag
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych. Kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę, cukinię i obranego ogórka kroję w plasterki. Cebule obieram i kroję na ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nawdziewam naprzemiennie kawałki papryki, kiełbasy, cebuli, ogórka oraz cukinii. Przygotowane szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą oraz pieprzem. Układam na ruszcie, blaszce lub grillu i zapiekam około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni (w połowie pieczenia obracam szaszłyki na drugą stronę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.11.2014 10:52
aż ślinka cieknie
Jagódka77 24.10.2014 19:47
pysznie wyglądają
caralajna 23.10.2014 20:31
bardzo fajne i apetyczne
Mama niejadka 22.10.2014 19:31
pyszna przekąska :)
irenka 22.10.2014 19:21
pyszna ta Twoja przekąska
cukiereczek 22.10.2014 17:01
super smaki
Adamorek 22.10.2014 16:43
piękna sprawa
Agnieszka-87-25 22.10.2014 15:59
mniam pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak