Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1/2 kg
  • papryka żółta

    4 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki
  • cukinia

    1 średnia
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • wędzona słonina

    kawałek
  • sól

  • słodka papryka Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na małe kwadraty.Dodajemy sól do smaku.Posypujemy pieprzem i papryką,skrapiamy oliwą.Odstawiamy na godzinkę do lodówki.Warzywa czyścimy i kroimy w talarki,a słoninę w cienkie plastry.Na szpikulce nadziewamy kawałki mięsa na przemian z warzywami i słoniną,skrapiamy oliwą.Szaszłyki możemy upiec na grillu lub w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

24.01.2014 09:02
super pomysł

edi

29.03.2012 21:06
mmm:)

rutynka

28.11.2011 10:27
Idealny na grilla mmiam:)

aga130982

25.11.2011 07:39
mniam

Tomasz17

03.11.2011 12:53
uwielbiam

Kopiko1983

02.10.2011 19:52
Bardzo mi się podoba!

kanu83

13.09.2011 07:38
uwielbiam

marta1371

29.08.2011 22:37
Pyszne

eli82

07.07.2011 10:52
mniam

Grazyna0211

12.05.2011 10:13
smaczna rzecz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat