Kolorowe szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1/2 kg
  • papryka żółta

    4 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki
  • cukinia

    1 średnia
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • wędzona słonina

    kawałek
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na małe kwadraty.Dodajemy sól do smaku.Posypujemy pieprzem i papryką,skrapiamy oliwą.Odstawiamy na godzinkę do lodówki.Warzywa czyścimy i kroimy w talarki,a słoninę w cienkie plastry.Na szpikulce nadziewamy kawałki mięsa na przemian z warzywami i słoniną,skrapiamy oliwą.Szaszłyki możemy upiec na grillu lub w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 24.01.2014 09:02
super pomysł
edi 29.03.2012 21:06
mmm:)
rutynka 28.11.2011 10:27
Idealny na grilla mmiam:)
aga130982 25.11.2011 07:39
mniam
Tomasz17 03.11.2011 12:53
uwielbiam
Kopiko1983 02.10.2011 19:52
Bardzo mi się podoba!
kanu83 13.09.2011 07:38
uwielbiam
marta1371 29.08.2011 22:37
Pyszne
eli82 07.07.2011 10:52
mniam
Grazyna0211 12.05.2011 10:13
smaczna rzecz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat