Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe leczo z selerem i fasolką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia żółta 2 szt ( małe)
cukinie małe 2 szt ( zielone)
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 średni
por 1 szt
pomidory 30-40 dag
kiełbasa śląska 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
fasolka szparagowa 15 dag
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
ketchup 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe leczo z selerem i fasolką

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Kolorowe leczo z selerem i fasolką foto
2
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek.
Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do papryki, podsmażyć.
Krok 2 - Kolorowe leczo z selerem i fasolką foto
3
Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.
Krok 3 - Kolorowe leczo z selerem i fasolką foto
4
Przygotowane składniki wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionową i gotować.
Krok 4 - Kolorowe leczo z selerem i fasolką foto
5
Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować.

Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 5 - Kolorowe leczo z selerem i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 31.12.2016 09:31
Smakowity przepis
Agnieszka-87-25 31.12.2016 08:04
smaczne dla mnie
Ania321 31.12.2016 00:04
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak