Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe leczo z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa toruńska 300 g
cebule 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
zielona papryka 3 sztuki
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory 4 sztuki
cukinia 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe leczo z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od pokrojenia kiełbasy w półplasterki, a cebuli w sporą kostkę. Kiełbasę wrzucamy do garnka z grubym dnem i zaczynamy podsmażać na niewielkim ogniu. Jak troszkę tłuszczu się rozpuści, to dorzucamy cebulę i czosnek (obrany i drobno posiekany). Mieszamy i smażymy aż cebula się zeszkli.
Krok 1 - Kolorowe leczo z kiełbasą foto
2
Wtedy dorzucamy paprykę (bez gniazd nasiennych) pokrojoną w kostkę. Dodajemy też obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Mieszamy, dosypujemy paprykę w proszku- słodką i ostrą, koncentrat pomidorowy, całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 2 - Kolorowe leczo z kiełbasą foto
3
Po tym czasie dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę (można jej wcale nie obierać, lub obrać "w paski", żeby ładnie wyglądała). Całość gotujemy jeszcze ok 15 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kolorowe leczo z kiełbasą foto
4
Kolorowe leczo z kiełbasą
Krok 4 - Kolorowe leczo z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 19.08.2012 20:23
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak