Kolorowe galaretki

Kolorowe galaretki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka czerwona

    1 szt
  • galaretka zielona

    1 szt
  • galaretka fioletowa

    1 szt
  • galaretka niebieska

    1 szt
  • woda

    400 ml
  • agar

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowe galaretki foto
Galaretki podane w takiej formie szybko zostają zjadane. Taka forma zachęca gości szczególnie na imprezach. Galaretki po kolei rozpuszczamy we wrzątku. Każdą w 400 ml wody. Wlewamy do prostokątnych lub kwadratowych pojemników.
Krok 2 - Kolorowe galaretki foto
Zostawiamy do zastygnięcia, następnie kroimy w kostkę i wyciągamy do większego kwadratowego pojemnika.
Krok 3 - Kolorowe galaretki foto
Wodę 400ml zagotować.Dodać agar i starannie wymieszać. Ostudzić i gdy zacznie się lekko ścinać, zalać galaretki.
Krok 4 - Kolorowe galaretki foto
Po zastygnięciu wyciągnąć kwadrat lub prostokąt z pojemnika, pokroić w duze kostki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

01.01.2017 23:33
Agar to roślinny odpowiednik wieprzowej żelatyny. Pozyskiwany z wodorostów. Chętnie używany przez wegetárian. Stężeje szybciej i łatwiej niż żelatyną, bo jeszcze na gorąco.

paniusiaewa

20.12.2016 14:04
Kiedyś, za komuny jak nic nie było w sklepach, to robiłam dzieciom takie frykasy.

Beata73

02.11.2015 09:58
śliczny deser

Alex_M

13.01.2013 10:38
fajny pomysl na deser dla dzieci!

artur7

09.01.2013 18:23
ładnie wygląda

treonina

09.01.2013 11:19
bardzo fajny pomysł :-)

kaja1991

09.11.2012 16:16
oo wyglądają super, jakiej firmy ta fioletowa czy niebieska

eliza135

04.11.2012 21:01
eketra

Anna133

03.11.2012 06:58
bardzo pomysłowe

magduś83

27.10.2012 23:18
rewelacyjnie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat