Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 5 łyżek
woda 5 łyżek
ocet 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek wanilinowy

Porada

Babeczki można nadziewać czym się tylko chce orzechami włoskimi, migdałami, rodzynkami, czekoladą, dżemem... Babeczki są polane zielonym i żółtym lukrem, oraz polewą czekoladową z orzechami. Dekoracja wg. uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe babeczki

Utrzeć margarynę z cukrem ( margarynę wcześniej wyjąć z lodówki by nie była twarda), dodawać po jednym jajku cały czas ucierać. Przesianą mąkę dodawać małymi porcjami cały czas ucierać, dodać proszek do pieczenia, olej, wodę, ocet, olejek zapachowy (ja dodałam waniliowy). Ucierać by ciasto roztarło się na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 190° C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.02.2016 14:31
pyszne babeczki;)
ice cubes 27.02.2016 14:10
Wyglądają apetycznie :)
mirosława4 27.02.2016 13:57
smaczne do kawki
Mama niejadka 27.02.2016 12:58
Pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak